2021 színei a Pantone Intézet szerint

Másodszor történt meg, hogy nem egy, hanem két színt is az év színének választott a Pantone Intézet. Az alkalmom 2016-ban volt, akkor a rózsaszínkvarcra és a hűvöskékre esett a választásuk, melyekkel a nemek közti egyenlőséget és a békére való törekvést szerették volna támogatni. A tavalyi színválasztásuk a klasszikus kék volt, amivel úgy néz ki, sikerült erősen mellélőniük. A klasszikus kék jelentése ugyanis az állandóság, stabilitás, bizalom és hit.  De hát ki is tudhatta azt előre, mit hoz a 2020-as év?

2020 kemény év volt, de szerencsére végre túl vagyunk rajta. A koronavírus hatására az egész világ a feje tetejére állt, már semmi sem olyan, mint régen. Megváltoztak a mindennapjaink, féltettük a saját és szeretteink egészségét, bezárkózunk. A szórakozás, a művelődés és a társasági életre való lehetőség  más színtérre költözött, mint ahogy azt az eddigi életünkben megszokhattunk. 

A távolságtartás, a maszkhasználat és videochat közben az életünk része lett, olyannyira, hogy lassan már arra sem emlékszünk, milyen volt nélküle.Az idei évre a szürke és a citromsárga egy-egy árnyalatát választották, pontosabban annak kombinációját. A Pantone szerint ez a párosítás leírja a világ lakosainak a jelenlegi lelkiállapotát: Komor, de mégis optimista. Realista de ugyanakkor mer gondolni a jövőre, bizakodó.

Úgy is mondhatnánk:

“Ha az élet citromot ad, csinálj belőle limonádét”

Reméljük idén jól választottak és ez a remek színkombináció meghozza a vágyott erőt, reményt és pozitivitást 2021-re!