Intermittent Fasting mobilapp

Az időben korlátozott étkezést magam is űzöm, lassan 2 éve. Használtam is ilyen alkalmazást, így könnyen azonosulni tudtam a felhasználókkal.

Miért hasznos ez a program?

Kinek szól ez az alkalmazás?

Olyan embereknek szól, akik az “időben korlátozott étkezés” rendszere szerint élnek, azaz a napi étkezéseiket maximum 8-10 óra  vagy még rövidebb időbe sűrítik, esetleg rendszeresen szoktak böjtölni. 

2 perszónát vázoltam fel:

Milyen funkciói vannak az alkalmazásnak?

Previous
Next

Ezek alapján megterveztem a felhasználó útját (User Journey):

Amikor megérkezik, a regisztrációs képernyő fogadja. Mivel alapvetően iOS-re terveztem, így felajánlja az Apple fiókos regisztrációt, de regisztrálhat Facebook vagy Google felhasználói fiókkal is. Vagy regisztrálhat az e-mailjével.

A regisztráció után az alkalmazás megkérdezi a felhasználó céljait és az esetleges kockázati tényezőit (18 év alatti, gyermeket vár, krónikus beteg stb.). Ha a felsorolt dolgok közül bármelyik igaz rá, megjelenik a figyelmeztető oldal: mérlegelje a kockázatokat és konzultáljon orvosával mielőtt böjtbe kezdene. Ha ezek után böjtbe kezd, az a saját felelőssége.
Ha a rizikótényezők közül egyik sem igaz, akkor egy elfogadó oldal jelentkezik, mely röviden leírja az időben korlátozott étkezés előnyeit, de egy linken elérhető a figyelmeztető oldal is.

Ezek után az alapadatokat (magasság, testsúly, nem, kor) kéri, majd az adatok alapján ajánl egy böjtölési ritmust. Ha nem tetszik, 4 másik alapértelmezetten beállított közül választhat, vagy saját maga is beállíthat időablakot.

Ekkor elérhetővé válik a főoldal, ahol a felhasználó jelenlegi állapota látszik.
Ha éppen böjtöl: mennyi ideje, meddig tart. Ha nem böjtöl: mikor kezdődik a következő.
A státusz alatt a gyakori kérdéseket  és válaszokat találja.

Az alsó menüben eléri a profiladatait, az aktuális állapotát, hasznos cikeket és tippeket olvashat, valamint a beállításokat is innen éri el.

A beállítások oldalon módosíthatja profiladatait, a céljait, valamint beállíthatja az értesítéseket. Itt találja a kontaktlehetőséget, az értékelést és itt kérheti az adatainak törlését.

 

A felhasználó útjának felvázolása után nagyjából körvonalazódott, milyen screenekre lesz szükség, melyek alapján elkészítettem a drótvázat (low-fidelity wireframe) a Figma tervezőprogramban. A drótváz elkészítése után kattintható prototípust készítettem. A prototípus végigköveti a felhasználó útját, melyhez összesen 108 db képernyőt terveztem. Iphone SE modelljére készült az alkalmazás, mert jelenleg ez a használatban lévő eszközök közül a legkeskenyebb méretű.

Problémák

Az applikáció szempontjából nem releváns, viszont jelenleg az Iphone SE kifutóban van, így nehézkes hozzá tartozó mockupot találni az igényes prezentáláshoz.
Az itt látható képekhez a lényegesen nagyobb képernyőjű Iphone 11 pro modell mockupjait használtam, melyhez a főbb képernyőket újra kellett tervezni. 

Szeretnél te is okos webdesignt?

e-mail: hello@designspot.hu

telefon: +36 70 613 6260